Vier uur lang TV verslag van de mars.
Deel de livestream met thuisblijvers en vrienden.

FAQ

Wat is dit?

Op 12 november 2023 komen tienduizenden mensen uit het hele land naar Amsterdam om mee te doen aan de mars voor Klimaat en Rechtvaardigheid, een protest voor een krachtig en rechtvaardig klimaatbeleid.
Engage! TV heeft het initiatief genomen om een live uitzending van de mars te verzorgen. Ons doel is in beeld te brengen hoe breed en divers de steun is voor de broodnodige omslag naar een duurzame en rechtvaardige samenleving.

Wat kan ik verwachten

Onze presentatoren Martine en Anne spreken met tientallen klimaatwetenschappers, critici, activisten, denkers en organisatoren. Volg de startmanifestatie om de Dam om 12:45 uur, en daarna de mars over het Rokin en door de Vijzelstraat naar het Museumplein. Daar is vanaf 14:45 uur een uitgebreid podiumprogramma met onder andere Chef's Special, Jeangu Macrooy en Shishani. Kijk mee met live beelden naar de spandoeken en borden die in tientallen themablokken door vele duizenden deelnemers meegedragen worden.

Waar is dit te zien?

De uitzending is zondag 12 november van 12:30 tot 16:45 uur live te zien op https://klimaatmarslive.nl, op Vimeo, op Youtube en op Instagram. En ook op diverse nieuwswebsites.

Wat is hier bijzonder aan?

In plaats van af te wachten hoe de mars in de media komt, nemen we de macht zelf in handen. Via alle kanalen die tot onze beschikking staan zenden we uit en gaan we met jou als kijker in gesprek. Van binnenuit.

Hoe kan ik meedoen?

Kom naar de mars in Amsterdam om je stem te laten horen. Lukt dat niet, kijk naar de uitzending. En deel je slogan, vraag, reactie, droom of eis via sociale media met de wereld. #klimaatmars

Wie organiseert de klimaatmars?

De mars voor Klimaat en Rechtvaardigheid is een initiatief van de Klimaatcrisis Coalitie, een samenwerkingsverband van Oxfam Novib, FNV, Fridays For Future, Greenpeace, Extinction Rebellion, Fossielvrij NL, Milieudefensie, DeGoedeZaak en TNI. Het protest wordt daarnaast mogelijk gemaakt door een projectteam dat alles in de aanloop naar de volgende mars zal regelen, van het podiumprogramma tot aan social media posts. En laten we de onmisbare rol van vrijwilligers en donateurs niet vergeten.

Meer info over de mars, zoals route en programma, vind je op https://klimaatmars.nl.

Wie organiseert deze uitzending?

“Klimaatmars Live” is een initiatief van Gerbrand Oudenaarden, regisseur en producent van Engage! TV. Zijn bedrijf levert belangeloos de studio- en camerafaciliteiten die deze uitzending mogelijk maken.

Engage! TV produceert webinars en talkshows voor bedrijven, overheden en nonprofits. Ook voor meercameraregistraties van evenementen en live streaming kun je bij Engage! terecht. Tientallen technici, creatieven en cameramensen werken kosteloos of voor sterk gereduceerd tarief mee aan deze productie. Speciale dank gaat uit naar de organisatie van de Mars voor Klimaat en Rechtvaardigheid. Studio Westhaven wordt als eindregie en verbindingencentrum gebruikt.

Kan ik deze uitzending delen op social media?

Zeker. De stream staat ook op Vimeo, Youtube en Instagram.

Wil je de livestream opnemen in een site? Ook dat is goed. De embed code is

<div style="padding:56.25% 0 0 0;position:relative;"><iframe src="https://vimeo.com/event/3844462/embed" frameborder="0" allow="autoplay; fullscreen; picture-in-picture" style="position:absolute;top:0;left:0;width:100%;height:100%;"></iframe></div>

Mag ik delen van de uitzending gebruiken in mijn eigen producties?

Ja, met naamsvermelding.

Creative Commons-Licentie
De uitzending valt onder een Creative Commons Naamsvermelding 4.0 Internationaal-licentie.
Uitgezonderd zijn muziekopnames en optredens van kunstenaars die eventueel bij toeval in onze live uitzending terecht komen, dat spreekt voor zich.

Aanvragen voor beeldmateriaal na afloop van de live uitzending kun je sturen naar info@engagetv.com.

Hoe kan ik jullie ondersteunen?

Laat je horen en stem bij de komende verkiezingen op een partij die voor een krachtig, eerlijk en rechtvaardig klimaatbeleid staat. Ondersteun een van de organisaties die de Klimaatmars organiseren of word zelf actief.

Een bijdrage in de kosten van de live uitzending kun je overmaken op bankrekening NL42 TRIO 0338 7816 76 tnv Engage! Productions BV in Amsterdam. Of via een tikkie.

Vragen? Lees onze FAQ

Live web

start 12 nov 2023 12:30u